Gryphus

Zaterdag 6 april


BEUKFEEST: NECROTESQUE + PUTREFIED CORPSE + MELTING EYES

Concert

Het is weer beuken geblazen in Gryphus want het is tijd voor het Beukfeest. De 42ste editie inmiddels en dit wordt gevierd met drie bands; Necrotesque, Putrefied Corpse en Melting Eyes.

Het Beukfeest start met het Haagse Melting Eyes. Dit kwartet speelt een stevige pot old school death metal en heeft o.a. ex-leden van Deathhammer en Compos Mentis in de gelederen. Dat de heren al de nodige ervaring in andere bands hebben opgedaan is dan ook geen verrassing. Het viertal debuteert in 2021 met de EP My Final Resting Place en is klaar voor meer!  

Vervolgens betreedt het vanuit Enschede opererende Putrefied Corpse het podium. De band is ontstaan in 2013 en speelt een heerlijke pot brutal death-metal, zoals die eind jaren tachtig, begin jaren negentig groot werd gemaakt door bands als Obituary, Death en Entombed. Lompheid, bruut, goorheid, vuigheid en een vleugje groove zijn een aantal ingrediënten die de in 2019 uitgebrachte langspeler Left To Rot kleuren. De Twentse deathmetalformatie neemt zichzelf niet al te serieus, zoals ook blijkt uit de onophoudelijke stroom humoristische memes waarmee de band Facebook bestookt.

Headliner van de avond is het Helmondse Necrotesque. Een relatief nieuwe band in het old school death metal genre. De band is opgericht in het voorjaar van 2021 en heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Het mini debuutalbum The Necrotic Grotesque werd zeer goed ontvangen en er werden al snel grotere plannen gesmeed. Het vorig jaar verschenen The Perpetuated Festering is daar de ijzersterke uitkomst van. De belangrijkste invloeden van de vier heren zijn Grave, Bolt Thrower, Asphyx en Dismember. Necrotesque kan het beste omschreven worden als recht-toe-recht-aan kettingzaag-metal om op los te gaan in de moshpit!

Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Entree € 10,- | <20 jaar: € 8,-
BEUKFEEST: NECROTESQUE + PUTREFIED CORPSE + MELTING EYES